Meny Uthyrning Nu Stockholm
CLS-fix

Tips vid hyra av högtalare

Att tänka på innan du ska hyra ljudanläggning   See this page in English

Se även tips om:  Mixerbord | Ljud utomhus | Elverk | Discjockey | Karaoke

tips hyra högtalare
 

När du vill hyra högtalare bör du tänka på följande faktorer:

1. Syfte:

Bestäm syftet med evenemanget, såsom en konsert, konferens eller bröllop, för att säkerställa att rätt typ och antal av högtalare väljs.

2. Plats:

Ta hänsyn till lokalens storlek och akustik, inklusive avståndet mellan högtalarna och publiken, så att det blir tillräcklig täckning och ljudkvalitet.

3. Strömkrav:

Kontrollera strömkällan och tillgängligheten av eluttag vid plats för utrustning, samt strömhanteringsförmågan hos högtalarna och eventuella förstärkare. Tips om du är osäker, rådfråga en elektriker eller ljudtekniker.

4. Märke och modell:

Undersök de olika märkena och modellerna av högtalare som finns att hyra och jämför deras specifikationer, såsom volym, ljudkvalitet, frekvensgång, känslighet och effekthantering. Ett generellt tips är att de bättre högtalarna kostar mer.

5. Pris:

Jämför priser från olika uthyrningsföretag och kontrollera att kostnaden passar din budget. Tips, kontrollera om priserna är med eller utan moms.

6. Leverans och installation:

Kontrollera om leverans, installation och borttagning av högtalarna ingår i hyreskostnaden och/eller om ytterligare avgifter kan tillkomma.

7. Support:

Informera dig om att teknisk support finns tillgänglig om det behövs. Bra tips = Ett journummer att ringa för snabb kontakt när något inte fungerar.