Meny Uthyrning Nu Stockholm
CLS-fix

Tips vid hyra högtalare utomhus

Att tänka på innan du ska hyra ljud för bruk utomhus   See this page in English

Se även tips om:  Högtalare | Mixerbord | Elverk | Discjockey | Karaoke

tips hyra mixerbord
 

När du vill hyra högtalare utomhus. Läs om följande faktorer & tips:

1. Väderbeständighet:

Utomhushögtalare måste vara väderbeständiga och kunna motstå exponering för element som regn, vind, snö och extrema temperaturer, så väl varma som kalla.

2. Effekt och watt:

Se till att högtalarna har tillräckligt med effekt och watt (volym/SPL?) för att fylla ditt utrymme utomhus med ljud. Tips: Kan vara bra att mäta upp området för att beräkna antalet (och typ av) utomhushögtalare du behöver.

3. Ljudkvalitet:

Välj högtalare med bra ljudkvalitet, inklusive tydlig och balanserad frekvensrespons, för att säkerställa att din ljudupplevelse utomhus blir behaglig.

4. Monteringsalternativ:

Typ av alternativ för montering varierar. Ett plant underlag är att föredra framför t.ex. en sluttning. Om högtalarna kräver stativ kan de behöva säkras upp så att dom inte välter vid kraftig blåst eller om någon skulle snubbla in i dom.

5. Trådlös kapacitet:

Trådlösa eller batteridrivna högtalare utomhus kan vara mer bekväma eftersom dom eliminerar röriga kablar eller behov av strömuttag. Högtalarna att hyra för utomhusbruk är dock normalt något dyrare.

6. Bärbarhet:

Om du planerar att flytta runt högtalare utomhus, välj då en modell som har låg vikt och är lätt att transportera. Tips: Ibland underlättar om man har en pirra eller vagn för transport och förflyttning av utrustning.

7. Varumärkes rykte:

Utforska varumärkens rykte och se till att de har en bra meritlista på marknaden för utomhushögtalare. Det finns både riktigt bra märken, mindre bra och rejält dåliga att hyra/köpa. Tips: De urusla är som regel väldigt billiga.