Meny Uthyrning Nu Stockholm
CLS-fix

Hyra Discjockey - Tips & Råd

Att tänka på innan du ska hyra disckjockey

Se även tips om:  Högtalare | Mixerbord | Ljud utomhus | Elverk | Karaoke

tips hyra Discjockey
 

När du vill hyra Discjockey, tips för bästa resultat:

1. Erfarenhet:

Informera dig om en Discjockey har erfarenhet och hens historia i branschen. Det kan du dels göra genom telefonsamtal, med den du funderar på att hyra, men även genom att kolla om det finns Facebook, Instagram eller en egen hemsida.

2. Musikpreferenser:

Stäm av att din Discjockey har en musiksmak överensstämmer med dina personliga preferenser och den typ av fest eller event som du ska genomföra.

3. Utrustning:

Har Discjockey den nödvändiga utrustningen, inklusive ljud- och ljussystem, för att ge en professionell och högkvalitativ prestation? Om inte så kanske man behöver hyra in utrustning, vilket förändrar prisbilden och den slutgiltiga kostnaden. Ibland, om man tänker hyra en festlokal, så kan all nödvändig ljudutrustning m.m. redan finnas på plats och antingen ingå i lokalkostnaden eller hyras till för ett mindre belopp.

4. Flexibilitet:

Leta efter en DJ som är villig att tillmötesgå speciella önskemål och kan anpassa sin spellista för att möta behoven för just din tillställning.

5. Rykte:

Läs recensioner, om det finns tillgängligt, och be om referenser från tidigare kunder för att kunna bilda dig en uppfattning om Discjockeyns kvalitet från tidigare framträdanden.

6. Kommunikation:

Din DJ bör vara lätt att kommunicera med, lyhörd samt förstå dina behov och preferenser. Utöver mejlkonversation och samtal per telefon kan det vara bra att ha en skriftlig överenskommelse vad gäller tider för ankomst, uppmontering, speltid, nedmontering samt överenskommet gage/ersättning.

7. Kostnad:

Tänk på kostnaden för DJ och avgör om den ryms inom din budget. Var också uppmärksam på om slutgiltigt pris inkluderar moms eller ej.

8. Tillgänglighet:

Kontrollera att DJ:n är tillgänglig på datum och tid för ditt evenemang. Fråga även om det finns en backup-plan vid eventuell sjukdom eller om Discjockey, av en eller annan anledning, inte kan komma, vad gäller då?