Meny Uthyrning Nu Stockholm
CLS-fix

Vad är en Ljudfirma?

... även kallad Ljuduthyrning.

En ljudfirma ...

... är ett företag som hyr ut ljudutrustning och tjänster för evenemang, föreställningar och andra tillfällen. Dessa företag erbjuder vanligtvis ett brett utbud av ljudutrustning, inklusive högtalare, mikrofoner, mixerbord, förstärkare och andra relaterade tillbehör.

Det är inte ovanligt att du hos en ljudfirma även kan hyra olika typer av ljus, exempel: Discoljus, Laser, Miljöljus, UV-ljus (Blacklight) och rökmaskin. Men även stativ, instrument, scen och DJ-spelare.

De kan också tillhandahålla professionella ljudingenjörer, tekniker/ljudtekniker och supportpersonal för att hjälpa med installation, drift och underhåll av utrustningen under evenemanget.

En ljudfirma tillgodoser en mängd olika kunder, såsom evenemangsplanerare, konsertarrangörer, företagskunder och privatpersoner som står värd för fester, bröllop och konferenser m.fl. tillställningar.

Genom att hyra högtalare & ljudutrustning, istället för att köpa den, spar kunderna pengar, får tillgång till avancerad utrustning som de kanske inte har råd med annars och slipper krångel vad gäller lagring, underhåll och transport. Att hyra högtalare av en ljudfirma innebär också att det finns backup om något skulle gå sönder.

Dessutom kan ljuduthyrningsföretag tillhandahålla expertis och stöd för att säkerställa att evenemanget går smidigt och låter bra. Om man ska hyra mycket och komplicerad utrustning kan det vara en bra idé att även hyra en ljudtekniker.