Meny Uthyrning Nu Stockholm
CLS-fix

Pris på hyra av ljudanläggning?

Kostnaden beror på typ av hyra & högtalare.

Men vi utgår för enkelhetens skull från att det rör sig om en fest eller liknande. En vanlig fredag eller lördag och att det inte är på stor-helg (t.ex. julafton, nyårsafton). Ni vill kunna koppla in er mobiltelefon eller dator och spela upp musik från Spotify. Det är då i huvudsak två faktorer (det finns fler) som spelar in på priset. Hur hög volym man vill ha samt hur mycket är man beredd att betala för bra ljudkvalitet?

Som regel kan man hyra två hyfsade högtalare med allt nödvändigt kablage för runt tusenlappen (1.000kr). Vill man ha en liten mixer kan det tillkomma 100-200kr. Detta brukar räcka till för hemmafesten eller på festlokal för ett mindre sällskap, som inte vill ha vansinningt hög volym eller bas, och hellre vill lägga pengar på mer vin, sprit eller god mat istället för bästa ljudkvalitet.

Är man fler än 100 personer och vill dunka på med riktigt hög volym får man räkna med det dubbla priset, d.v.s. c:a 2.000 kr. Här brukar det även krävas minst en kombibil för få med sig ljudutrustningen.

Vill man dessutom ha riktigt bra ljudkvalitet får man räkna med 3.000-4.000 kr.

I priserna ingår som regel inte leverans och montering. Ej heller något discoljus, laser eller trådlösa mikrofoner m.m.

Priserna ovan är generella, för hyra av ljudanläggning från etablerad ljudfirma, i Sverige. Dom kan variera, men ungefär ser prisbilden ut så här. Och tro det eller ej, men priset för att hyra ljudanläggning och högtalare har faktiskt legat still över 20 år!

På senare tid har det börjat dyka upp sajter där man kan hyra ljudutrustning m.m. från en privatperson. Detta kallar vi för » Delningsekonomi, och är givetvis något som är bra för samhället och vår framtid. Själva poängen är att man ska hyra saker istället för att köpa. Men, prisskillnaden mellan att hyra från en privatperson och företag är dock ganska liten. Det är också flera företag som använder dessa sajter för att hyra ut utrustning, så det är inte alldeles enkelt. Men, det finns något här att fundera över ändå ... Hyr du av ett företag så kan du alltid ringa upp om det blir problem. Ljudfirmor har också alltid extra högtalare på lager om något går sönder, och kan se till att det relativt snabbt byts ut. Det är en trygghet som har ett pris. Hyr du av en privatperson och något går snett, så kan det bli tyst, om oturen är framme.

Mer » viktig info innan du hyr ljudanläggning.