Meny Uthyrning Nu Stockholm
CLS-fix

Pris för hyra av ljudanläggning?

Ljudanläggning, pris och totalkostnad beror vad du väljer.

Vi utgår för enkelhetens skull från att det rör sig om en fest eller liknande. En vanlig fredag eller lördag, ej en stor-helg (t.ex. julafton, nyårsafton). Ni vill kunna koppla in er mobiltelefon eller dator, till högtalare, och spela upp musik från Spotify. Det blir då i huvudsak två faktorer (finns fler) som avgör slutgiltigt pris. Hur mycket volym man önskar samt hur mycket man vill betala för bra högtalare och ljudkvalitet?

Som regel blir ditt pris för två hyfsade högtalare + allt nödvändigt kablage, runt tusenlappen (1.000kr). Vill man ha en liten mixer kan det tillkomma 100-200kr. Detta brukar räcka till för hemmafesten eller i festlokal för ett mindre sällskap, som inte vill ha vansinningt tokhög volym eller bas, och hellre vill lägga pengar till mer vin, sprit eller god mat istället för bästa ljudkvalitet.

En tillställning med fler än 100 personer som vill ha dunka-dunka och riktigt hög volym får räkna med dubbelt pris, d.v.s. c:a 2.000 kr. Här brukar även krävas minst en kombibil för få med sig alla högtalare, stativ och övrig ljudutrustning.

Vill man dessutom ha riktigt bra ljudkvalitet får man räkna med 3.000-4.000 kr.

I visat pris, avseende ljudanläggning och ljus-/ljudutrustning, ingår som regel ej leverans och montering i hyra. Ej heller något discoljus, laser eller trådlösa mikrofoner m.m.

Pris ovan är generellt, för hyra av ljudanläggning från etablerad ljudfirma, i Sverige. Dom kan variera, men ungefär ser prisbilden ut så här. Och tro't eller ej, men kostnaden för att hyra ljudanläggning och högtalare har faktiskt legat still över 20 år!

Senaste åren har sajter börjat dyka upp där man kan hyra ljudanläggning eller högtalare från en privatperson. Detta kallar vi för » Delningsekonomi, och givetvis något som gagnar samhället och vår framtid. Själva poängen, att man ska hyra saker istället för att köpa (om man inte måste), ställer väl alla upp på. Men, prisskillnaden mellan att hyra från en privatperson och företag är dock ganska liten. Bägge fyller dessutom samma funktion vad gäller just delningsekonomi. Det finns också flera företag som använder dessa sajter för att hyra ut sin utrustning, så deras reklam stämmer inte riktigt. Finns något här att fundera över här? Frågan besvaras med: JA. Hyr du av ett företag så kan du alltid ringa upp om problem uppstår. Ljudfirmor har också alltid extra högtalare i lager om något går sönder, och kan se till att ljudutrustning som gått sönder relativt snabbt byts ut. Det är en trygghet som har ett pris. Hyr du av en privatperson och något går snett, så tystnar musiken, om oturen är framme.

Vill du ha hjälp med ljudanläggning, pris, val av högtalare och kanske även leverans och montering?
KONTAKTA EN LJUDFIRMA.

Mer » viktig info innan du hyr ljudanläggning.