Batteridrift eller Generator?

Det är den första frågan att ställa sig, eftersom det påverkar volymen man kan få ur högtalaren, beroende på energival.

Det finns i dagsläget inga batteridrivna högtalare som, till en överkomlig kostnad, kan spela upp musik/ljud på riktigt hög volym över någon längre tidsperiod. Så om det är ett måste med ett väldigt högt ljudtryck så finns inget annat alternativ än en generator (Elverk). Detta drivs vanligtvis med bensin miljöbensin, men det finns också dieselgeneratorer. Generatorn ska vara av typen inverter. Du kan läsa mer om det längre ned på sidan. Nackdelen med en generator är att den väger en del. Men fördelen är att man har ström som räcker till för en stor ljudanläggning och att man kan ladda telefoner, datorer m.m.

Är tok hög volym inte viktigt?

Då kan absolut högtalare med batteridift vara något för dig. Dom är dessutom smidiga.

Batteridrivna högtalare finns i alla möjliga storlekar. Men inte så många modeller med 8-12 tums element och inbyggd förstärkare på över 200 watt RMS. Det har helt enkelt att göra med vikten. Ju större högtalarelement och förstärkare desto mer kraftigt batteri krävs. Blir det alldeles för tungt går det inte att vare sig sälja eller hyra ut. Dessutom bör man ju kunna använda högtalaren i minst 3 timmar med bra ljud. Annars skulle ingen vara intresserad av batterihögtalare.

Oftast är högtalare som drivs med batteri lite dyrare att hyra. Det beror bl.a. på att företag som hyr ut dessa högtalare måste köpa/byta till nya batterier ett par gånger per år. Detta för att maximera speltiden.

Se här för » hyra av batteridriven högtalare +/- mikrofon. Olika storlekar finns att välja.


Högtalare med inbyggt batteri.

Om du vill hyra ett Elverk (generator) så rekommenderar vi varmt att du/ni kontaktar » RAMIRENT (el & energi).
Generatorn ni hyr bör vara av typen "inverter", vilket innebär att en sinusvågsväxelriktare levererar elström av kommersiell kvalitet för användning till frekvenskänslig elektrisk utrustning som till exempel datorer och aktiva högtalare med switchade nätaggregat. Dom är enkla att använda och kommer oftast fulltankade med miljöbensin. Full tank räcker 4 timmar eller längre. Och man kan ju alltid köpa med sig några plastdunkar med miljöbensin. Då har man ström för 10-15 timmar. Utöver ström till ljudanläggning kan man även ladda mobiltelefon eller dator.


Generator / Elverk.

» Här finns högtalare att hyra som passar bra till generator. Dessutom är dom rätt stryktåliga.